Április 13-19.

Április 13. és április 19. között.

Április 13. 1458 fertőzött, 10 újabb elhunyt.

Április 14. 1512 fertőzött és 13 újabb elhunyt. Megy a frocli, hogy a Budapesten élők nem tartják be a korlátozásokat. Ebben van némi igazság, de azért ez sem ilyen direkt dolog. Hazafele, este minden jó, lehet távolságot tartani. Napközben viszont nem, mert a tömegközlekedés ezt nem teszi lehetővé. A Pesti úti idősotthonban 204 beteg lett, 10 haláleset, ami alapjaiban véve is nagy botrány, de sajnos az ügyet elvitte a politika. Úgy tűnik, hogy Budapest és a kormány háborújának áldozata lesz, holott önmagában a jelenség hatalmas bajról árulkodik.

Igazat megvallva csalódtam az új önkormányzatokban. Sok most tisztségbe került embert személyesen is ismerek, de ennél sokkal-sokkal többet vártam tőlük. Kb. ugyanazt művelik, mint az elődjeik, akiket nagy dirrel-durral elkergettek.

Közben elindult a kórházi ágyak felszabadítása is. Hivatalosan senki nem mond annál többet, minthogy előkészülnek az esetleges nagy rohamra. Közben egész pontos megjelöléssel terjed annak a híre, miszerint egyes kórházakban elszabadult a vírus. Mivel rendkívüli jogrend van, ennek nem nagyon jár utána senki, mert fél a retorzióktól. Ugyanakkor szerintem egy járvány vagy járványveszély alatt ez a hír közügy. Ha igaz, akkor azért, ha nem igaz, akkor azért.

Április 15. 1579 fertőzött, 12 elhunyt személy, a Pesti úton 212 fertőzött és 13 elhunyt. A rendbontó irániak közül 11 elhagyta az országot, nem mindenki önként. Itt-ott megjelentek erről részletek, de mivel a kórházi dolgozók nem nyilatkozhatnak, ezért nem tudni pontosan mi történt. Egyébként több kórházból kijutnak információk, de nem lehet tudni kitől származnak. A bizalmas barátok sem nagyon mondanak semmit egymásnak, mert félnek a lebukástól. Mivel a média nem végzi a dolgát, nem lehet tudni semmi biztosat.

Április 16. 1652 fertőzött és 8 elhunyt személy. Akárhogyan is nézem, az új betegek aránya olyan kicsike, hogy nagy eséllyel ebből nem lesz tömeges megbetegedés. Kiderült, hogy 60 beteg van lélegeztetőgépen, ami a kórházi ügyekhez értő ismerőseim szerint jó arány. Elmondták azt is, hogy amíg korábban gyakorlat volt a kézfertőtlenítők privát használata, mára má egy gumikesztyűt sem tudnak privát célra használni. Nem mintha annyira szeretnének, csak van egy elméletileg nagyon szigorúan működő új rendszer. E miatt mindent csak akkor mernek használni, ha az 100 százalékban védhető. Ennek fura következménye, hogy a biztonság kedvéért maguk vásárolnak dolgokat és visznek be a munkahelyükre, nehogy lopással vádolják meg őket. Az egyik kitoloncolt iráni elszökött, de megkeresték.

729 beteg van kórházban, vagyis kb a betegek fele. Ugyanígy kiderült e betegek korösszetétele is:

  • 35% 70 éves vagy idősebb
  • 30% 50-69 év közötti
  • 23% 30-59 év közötti
  • 10% 15-29 év közötti
  • 2% 15 éves kor alatti

A betegek 60% budapesti vagy Pest megyében él.

Április 17. 1763 fertőzött, 14 elhunyt

Április 18. 1834 fertőzött, 16 elhunyt. Kiderült, hogy 829-en vannak kórházban, közülük pedig 60 beteg lélegeztetőgépen van.

Április 19. 1916 fertőzött, 17 elhunyt. 784 beteg van kórházban, 61 beteg lélegeztetőgépen.

Címkék: koronavírus